Fietsen, wandelen en vissen

Flevoland. Avontuurlijk dichtbij per fiets of pionier al wandelend door de prachtige bossen of op visplekjes langs de plassen, sloten en het veluwemeer

Fietsen

Fietsverhuur bij de receptie van de Bremerberg

  per dag per week per midweek per weekend
Fiets met versnelling: €  10,00 €  40,00 €  30,00 €  24,00
Dames-/heren-kinderfiets €  7,00 €  27,00 €  21,00 €  18,50
Kinderzitjes, voor/achter: €  2,50 € 12,50 €  7,50

€   5,00

Elektrische fiets (op aanvraag) * € 25,00 € 125,00 € 100,00 € 60,00

* aanwezig: 2 fietsen

 

Fietspont 'Veluwerandveer' tussen Bremerbaai (Biddinghuizen) en Polsmaten (Nunspeet) Vanaf mei tot eind september vaart de fietspont van Biddinghuizen naar Nunspeet. De Veluwerandveer vertrekt altijd vanaf de Bremerbaai op het hele uur en zal om het halve uur vanuit Nunspeet varen.

Kosten zijn € 3,50 per persoon per vaart.

Meer info over de Veluwerandveer via tel: 0321-331635

 

In de "Meimaand Fietsmaand" zal een extra fietsveer varen
tussen Biddinghuizen (Bremerbaai) en Nunspeet (Polsmaten)
Meer info

 

Vaarschema:

  Maandag t/m vrijdag Zaterdag en zondag
vanaf 1 mei tot 1 juli 12:00,   13.00,   14:00 1e vaart 10:00 - laatste vaart 16:00
vanaf 1 juli tot 1 sept 1e vaart 10:00 - laatste vaart 17:00 1e vaart 10:00 - laatste vaart 17:00
vanaf 1 sept t/m 30 sept 12:00,   13.00,   14:00 1e vaart 10:00 - laatste vaart 16:00

 
Online kun je een Fietskaart "Rondje Randmeren" aanvragen:
http://www.randmeren.com/actie/fietsen/route/

FietsrouteNetwerk

Samen met Fietsroute Netwerk is er een prachtige route van ca 2 uur uitgestippeld.
De Fietsroute gaat langs rechte velden, het Veluwemeer en over het Gemaal Lovink.
U start de route vanaf Bungalowpark De Bremerberg en fietst langs het Veluwemeer. Deze provincie, Flevoland, is de jongste provincie in Nederland. Dit ziet u in de omgeving terug in de strakke indeling. Velden zijn langs rechte lijnen verdeeld en bossen strak aangeplant. 

Klik hier voor de website: 
https://www.fietsroutenetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-door-oost-flevoland

Meimaand Fietsmaand

Gastvrije Randmeren wordt dé officiële gastheer van de Meimaand Fietsmaand editie 2017 en volgt daarmee de provincie Gelderland op, die in 2016 deze rol op zich nam. In het Randmeren-programma voor de Meimaand Fietsmaand staat de relatie fietsen en waterbeleving centraal. 

Sinds dit jaar is het mogelijk om het Rondje Randmeren volledig te fietsen. In combinatie met de diversiteit van aanbod in dit waterrijke gebied was dat voor ons als organisatie doorslaggevend om het gastheerschap aan de Randmeren te gunnen.
meer info

 

Leuke fietsroutes Veluwemeer:

46 km: Rondje Veluwemeer rondom-de-hanzesteden-deel-1/

21 km: Elburg – Nunspeet – Biddinghuizen rondje-randmeren-tussen-nunspeet-en-elburg/

28 km: Harderwijk – Biddinghuizen – Nunspeet rondje-randmeren-tussen-harderwijk-en-nunspeet/

Fietsknooppuntennetwerk

 

 

Op 14 maart 2014 werd het fietsknooppuntennetwerk rond Dronten, Zeewolde en Lelystad geopend. Met het openstellen van dit laatste stukje kun je nu overal in Nederland via dit netwerk fietsen.
(De knooppunten worden nu door vrijwillligers van de Fietsersbond ingevoerd in de fietsrouteplanner. De verwachting is dat deze klus medio april geklaard is en je dan dus ook je route kunt plannen in deze Flevolandse gemeentes. )

 

Hoe werken de knooppuntroutes
Fietsknooppunten zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het werkt heel eenvoudig. Je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt gaan fietsen. Daarbij fiets je van knooppunt naar knooppunt. Elk knooppunt is voorzien van een nummer en meestal ook een informatiepaneel. De routes tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groene knooppuntbordjes. 

 

Zelf een knooppuntroute fietsen in drie stappen

* Met behulp van een knooppunten kaart of via de fietsrouteplanner kies je de te fietsen route. Ook kun je ter plaatse je route bepalen met behulp van de informatiepanelen die bij ieder knooppunt staan.

* Noteer de knooppuntnummers van je route en stap op de fiets!


* Op elk knooppunt kun je de route als je wilt weer aanpassen. De afstand naar het volgende knooppunt staat op het informatiepaneel weergegeven.

 

Wandelen

Prachtige routes door het Bremerbergbos.
 Het Bremerbergbos is deel van de randmeerbossen, een groene gordel achter de dijken in oostelijk Flevoland. Het is een jong polderbos. Torenhoge populieren staan strak in het gelid en worden afgewisseld door groepen els, beuk en eik. Als de wind zachtjes door de kruinen ritselt, is het een heerlijke plek om te ontspannen. Harde storm kan het bos een onheilspellende plek maken en heeft het op verschillende plekken een grillige vorm gegeven. De bekendste bewoners zijn ree en vos, maar geleidelijk aan doet ook de das zijn intrede.

 

In het bos zijn allerlei hindernissen aangebracht, voor zowel ruiters als menners. Het is zeker de moeite waard om als cross of menliefhebber dit bos te bezoeken. Hier vind u meer info: www.wandeleninhetbos.nl/flevoland/bremerbergbos.htm

Het Laarzenpad

Tegenover de ingang van Bungalowpark de Bremerberg begint de  wandeling. Dit laarzenpad voert 4 km lang door de nattere gedeelten van het bos. Op vochtige plaatsen langs het pad zijn soms sporen van een ree of vos te zien. 

Het pad is m.b.v. vrijwilligers begin 2011 opnieuw uitgezet. Vanwege alle leuke slingerpaadjes is het ook een leuk avontuur voor de kleintjes vanaf 3-4 jaar. Klik HIER om een plattegrond te downloaden 

Vissen

In Flevoland zijn heerlijke visplekjes langs sloten, plassen of het Veluwemeer.

Klik HIER om een plattegrond te downloaden 


Op jacht naar Flevokarpers
Woensdag, 19 Maart 2014

Tot niet zo lang geleden stond de Flevopolder onder karpervissers vooral bekend om de grote aantallen kleine karpers. Hier een dikke dertigponder buit maken was schier onmogelijk. Maar klopt dit beeld anno 2014 nog wel? Karpercrack Djuri van der Linden (28) uit Lelystad geeft in deze reportage antwoord op die vraag.
Lees het hele bericht uit het Visblad van maart 2014