Bungalowpark De Bremerberg

Vakantiebungalow in Flevoland | De Bremerberg

Waarom een bungalow in Flevoland kopen?

Het ontstaan van Flevoland past in de traditie waarin de Hollanders vochten tegen het water én land veroverden op het water. De vele polders in het westen en noorden van ons land zijn de stille getuigen van deze eeuwenoude strijd. Het Zuiderzeeproject is een huzarenstukje in deze strijd tegen het water. Het plan van Ingenieur Cornelis Lely omvatte de aanleg van de Afsluitdijk en enkele inpolderingen, waaronder de Wieringermeer, de Noordoostpolder én Flevoland.

De ontwikkeling die onze samenleving in de 20e eeuw heeft doorgemaakt, is duidelijk terug te zien in het landschap en de stedelijke ontwikkeling in Flevoland. De mechanisatie in de landbouw en daarmee de schaalvergroting hebben hun sporen achtergelaten: in de meest recent aangelegde polders van Zuid-Flevoland zijn de landbouwkavels het grootst en door de opkomst van de auto kon worden volstaan met enkele grote woonkernen. Gemeenschappelijke kenmerken in de landschap van Flevoland zijn: open agrarische gebieden, afgewisseld met boerderijen en hun windsingels, die groene eilanden in het landschap vormen. De lange rechte wegen die de provincie doorkruisen, creëren een landschap dat doet denken aan de kunstwerken van Mondriaan met strakke lijnen en scherpe contrasten. 

Flevoland was één van de weinige plaatsen in ons land waar vernieuwende ontwerpers als Rietveld, Van Eesteren, Van Eyk en Ruys hun ideeën op grotere schaal konden realiseren.

Bijzonder zijn ook de voormalige eilanden Urk en Schokland die door de drooglegging onderdeel zijn gaan uitmaken van het vaste land van de provincie. Schokland werd in 1995 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. In 1859 werd dit eiland op last van koning Willem II ontruimd vanwege de onveilige situatie (door de vele overstromingen) en omdat de instandhouding van het eiland te duur was. Sinds 1942 maakt het door drooglegging deel uit van het vasteland van de Noordoostpolder.
Flevoland ligt zeer centraal in Nederland en vanuit de mooie rustige omgeving zijn interessante plaatsen als Amsterdam, Amersfoort, Zwolle, Apeldoorn, Utrecht, Enkhuizen en Medemblik makkelijk en snel te bereiken.

De directe omgeving van Bungalowpark De Bremerberg, het Veluwemeer en IJsselmeer biedt veel recreatiemogelijkheden voor de wandelaar en de fietser. Via een fietspontje ligt ook de Veluwe binnen handbereik.