Bungalowpark De Bremerberg

Recensies - Verkoop | De Bremerberg

Waarom een tweede huis kopen op
Bungalowpark De Bremerberg in Biddinghuizen?

Het antwoord op deze vraag wordt gegeven door eigenaren die onlangs een recreatiewoning gekocht
hebben op Bunaglowpark De Bremerberg:

Tweede huis nabij Veluwemeer

Waarom hebben jullie een vakantiewoning op De Bremerberg gekocht?

Wij wonen met ons jonge gezin aan een drukke straat in Den Haag. Geen plek om buiten te spelen, geen plek om je kinderen te leren fietsen. Na wikken, wegen en wat rekenen hebben we er voor gekozen om een tweede huisje aan te schaffen. Het verhuizen naar een kindvriendelijker buurt zou, met alle belastingen en gestegen huizenprijzen, veel meer kosten dan een bungalow op de Bremerberg!

Waarom op de Bremerberg? 
Paul en ik houden allebei erg van watersporten. We hebben zeer veel bungalowparken rond het Veluwemeer bezocht. Wat opviel bij bungalowpark "de Bremerberg" was het relatief lage jaarbedrag en de lage prijzen. Na een weekendje een huisje gehuurd te hebben en een speurtocht langs de te koop staande huisjes waren we verliefd op het park. Toen ben ik een en ander juridisch uit gaan zoeken. Wat betekent het als we ons inkopen in een coöperatieve vereniging. Ik vond de uitkomst van deze speurtocht positief: je bent voor 1/220ste deel eigenaar van alles: het zwembad, de speeltuin, de grond. Er is dus geen eigenaar van het park die opeens andere plannen kan hebben. En je pacht de grond, maar niet van de gemeente maar …. van jezelf als het ware! En de opbrengsten van de pacht worden ook weer gebruik voor onderhoud en dergelijke. Natuurlijk is het lastig dat je besluiten met zijn allen moet nemen en zullen niet alle besluiten precies zijn wat ik wil, maar ik vertrouw erop dat het gemeenschappelijk belang zal overheersen.

Hoe bevalt het park? 
Na een hectische week stappen we vrijdagavond uit de auto. Zodra ik dan op de paden loop, vaak met een slapend kind in de armen, heb ik rust. De bomen, de geur, heerlijk. Wij hebben de afgelopen jaren meerdere dagen met een gouden randje beleefd. Dagen waarin we vrienden ontvingen, in het zwembad hingen, kletsten, speurtochten liepen, wandelden en fietsten. Onze oudste (5) kan ondertussen fietsen, de jongste (3) weigert nog steeds plaats te nemen op loopfiets of driewieler. Wat maakt het uit. Volgende zomer tijd en ruimte genoeg.

Hoe is de omgeving? 
Er is voor mensen met kinderen veel te doen in de omgeving. Op fietsafstand heel veel strandjes, Walibi (zijn wij met onze kinderen nog niet geweest) en de speeltuin van een grote camping vlakbij. Met een kort autoritje kom je bij Hans en Grietje (een pannenkoekenhuis en een heksenbeleving), het Kabouterbos, verschillende zwembaden en leuke dorpen en stadjes als Elburg, Harderwijk (Dolfinarium) en Kampen.

Paul en Maaike

 

Bungalow in fijne omgeving

Een andere nieuwe eigenaar deed dit op grond van onderstaande beweegredenen:

Dit jaar, vlak voor de zomer, kochten wij een bungalow op de Bremerberg. We wisten toen nog niet wat ons te wachten stond, behalve dat we een mooi plekje gevonden hadden. Het is een mooi rustig park, lekker om bij te komen naast een druk leven. Wil je sportief ontspannen, dan zijn er genoeg dingen om te doen. Tennissen, zwemmen, balsporten enz. In de zomer is het er "gezellig druk". Je hoort de mensen genieten in het altijd zeer schone zwembad. Het is hier ook heel erg kindvriendelijk. Zo kan je b.v. de auto parkeren tot vlakbij de bungalow, maar om de veiligheid van de kinderen mag er niet harder gereden worden dan 10km.

Verder is er volop te genieten van de bossen en het Veluwemeer. Je kunt uren lopen en fietsen of gewoon lekker op een bankje naar de boten kijken op het meer. We hebben bramen geplukt en jam gemaakt. De bossen zijn nu in de herfst helemaal op z'n mooist. Vooral als je van fotograferen houdt, moet je nu een wandeling maken. Wil je wat anders, dan liggen in de buurt hele leuke plaatsen b.v. Elburg met de Botterdagen, Harderwijk met het Dolfinarium, Dronten met hele mooie winkels en Walibi dichtbij. Overal zijn terrassen en restaurants. Vervelen doen we ons niet. Je kunt hier alle kanten op en er is altijd wel wat te doen.

Ons buitenverblijf op de Bremerberg

 “We hebben het gevonden”. Zeiknat komen ze binnen. Kelvin en Manon en de kinderen. 
Het is mei 2015 en het hoost.

Al een jaar hadden ze het erover, een zomerhuisje, een vakantiehuis of een caravan. Iets buiten, wat lekker is om met de kinderen in de weekenden en vakanties heen te gaan. Ze wilden weg kunnen uit het straatje met het kleine tuintje. Eigenlijk maakte de plek niet zoveel uit, het mocht in het bos zijn maar ook bij het water. Veel plekken hebben ze bekeken, op de Veluwe, niet te ver van huis. Maar overal viel iets op aan te merken. Dan waren de huisjes krakkemikkig, vochtig of rijp voor de sloop, dan weer waren er erg nette tuintjes met veel mensen van de leeftijd van opa's en oma's. Te rustig. Dan was er een sikkeneurige beheerder. Of er was een rare eigenaar, met nog vreemdere eisen. Ook schimmige eigendomsverhoudingen. Hoge parkkosten. Het leek erop dat er in heel Nederland niets te vinden was. Tot die vreselijke regendag in mei.

Men zegt, dat als het huis wat je wilt kopen er met het meest slechte weer nog aantrekkelijk uit ziet, dat je het dan moet doen. Het valt dan altijd mee!

Het klopte. Ook bij regen straalde het park een knusheid uit en waren mensen aardig en vertelden enthousiast over hun ervaringen.

Het huisje wat ze nu hebben is fantastisch. Niet vrijstaand, maar zo slim geschakeld dat het net een vrijstaande bungalow is. Met een gigantische tuin lijkt het, omdat de natuurlijke begroeiing van het gezamenlijke park tussen de huisjes doorloopt. De ligging is zodanig dat er veel privacy is. Het park wordt goed onderhouden en ziet er verzorgd uit.

De kinderen genieten, kunnen los over het park zwieren naar het speeltuintje, een ijsje kopen. En als ze iets ouder zijn, ook zelf naar het verwarmde zwembad. Het Veluwemeer met rustige strandjes is op loopafstand. In de zomer hebben ze genoten van de activiteiten die door een animatieteam voor de kinderen georganiseerd werden. Wat een paradijs!

Het park is kleinschalig maar ook groot genoeg. Er heerst een ongedwongen sfeer, en iedereen is betrokken bij het geheel.  Maar dat niet alleen. De eigendomsverhoudingen zijn helder. Bij de aankoop van je huisje ga je deel uit maken van de Coöperatie en je bent dan voor 1/220 ste deel eigenaar van het park. In de jaarlijkse vergadering kan je meepraten, krijg je zeggenschap over en ben je medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen. En de kosten? Die vallen erg mee. Bovendien verhuurt Bremerberg het huisje voor ons als onze kinderen met de kleinkinderen er zelf niet zitten.

De Bremerberg in Biddinghuizen is een prachtig park.

Familie Moore